Nyt boligbyggeri i Christiansfeld

Der kommer nye boliger i udkanten af Christiansfeld. VEA, som administrer og udlejer de nye lejemål, har netop præsenteret planerne for det nye byggeri i udkanten af Christiansfeld, som forventes klar til indflytning i starten af 2024.

Af David Carlsen

VEA ApS , som administrerer udlejningen af boligerne i den nye bydel, præsenterede deres planer vedrørende en ny bydel, bestående af 42 nye klyngehuse ved Sønderkobbel, i udkanten af Christiansfeld.

Projektet er udviklet af Selmer Group, og opføres af Selmer BYG A/S. Klyngehuse sammenlignes ofte med rækkehuse, men er oftest samlet i klynger af fire enfamiliehuse i stedet for at stå på række.

Lasse Kæseler, fra Selmer Gruppen, som er udvikler på projektet, siger, at det nye projekt er blevet godt taget imod, efter det blev muligt at leje de nye boliger: ”siden d. 1. marts, hvor vi startede udlejningen, har vi allerede udlejet 25 procent af projektet.”

Der er ikke meget at se endnu, men udgravningen til projektet har været i gang siden starten af februar.

Blandt de nye beboere er der både tilflyttere sydfra, Tønder og Aabenraa, men også folk, som har fået afsat deres hus i Christiansfeld, som nu flytter ud i de nye klyngehuse.


Et af fokuspunkterne ved det nye byggeri er, at lave boliger som henvender sig til en bred målgruppe med forskellige behov, siger Søren Vase, som er udlejningschef for VEA. Den profil stemmer også overens, med kommunens generelle byplanlægning.

Jakob Ville, som er en del af udvalget for plan og teknik i Kolding Kommune, udtaler, at man sigter efter at lave forskellige former for boliger på tværs af hele kommunen. Han oplever desuden, at der er flere og flere der flytter ind mod de større byer, og at det derfor også er vigtigt, at byplanlægningen sker i det rigtige tempo. Det er vigtigt for stadig at bevarer en befolket indre by i Christiansfeld og at indbyggerne ikke flytter ud.

Visualisering af det færdige boligområde, lavet af VEA

For kommunen handler det også meget om at finde det rigtige tempo med de nye byggerier. ”Hvis vi har et område, hvor alle grundene ikke er solgt endnu, så prøver vi at få det færdigt, før vi starter noget nyt,” siger Jakob Ville. Han påpeger, at det nogle gange kan gå lidt stærkt med at sætte nye projekter i søen, hvorefter de kan ende med at stå ufærdige i lang tid.

Det første spadestik i forbindelse med det nye byggeri blev taget allerede i starten af februar, og de første boliger skulle gerne stå klar d. 1. januar i 2024.