F-16 fly er landet i Kolding Storcenter

Natten til onsdag har et F-16 fly indtaget plads på Store Torv i Kolding Storcenter. Centermanageren forventer stor interesse fra de besøgende.

F16 FIGHTING FALCON står placeret midt på “Store Torv” i Kolding Storcenter. Foto: Magnus Illum

Af Magnus Illum

Natten til onsdag var det ikke kun snefnug, som landede i Kolding. Det gjorde F-16 flyet FIGHTING FALCON også. Den enorme maskine skal være udstillet på Store Torv i hjertet af Kolding Storcenter.

“Hold da kæft, der står sgu en jetjager midt i centeret”, udbryder en forbipasserende, imens han taler i telefon.

Med et vingefang på lige godt ti meter, en højde på fem meter og en længde på femten meter, er den knap ni tons tunge maskine svær at overse.

“Ideen har vi fra vores ‘søster-storcenter’ i Aalborg. De havde en lignende udstilling sidste år og havde rekordmange besøgende. Så vi forventer en travl uge i Kolding Storcenter,” fortæller centermanager, Carsten Lindblad.

Carsten fortæller også, at man forsøger at skabe en særlig oplevelse for de besøgende, når de benytter centret for at handle sokker eller dagligvarer:

“Jeg mener, at du i et shoppingcenter, skal kunne blive underholdt, samtidigt med at du kan købe nogle varer. Her kan du så komme op og sidde i en jetjager, efter du har handlet ind. Det er der ikke mange, der har prøvet.”

En oplevelse for hele familien
Anna Sørensen fra Kolding var onsdag formiddag taget på shoppetur med sit barnebarn Elias. Shoppeturen tog en anderledes drejning, da de til deres store overraskelse, og specielt barnebarnets glæde, opdagede det store kampfly.

“Vi kommer ofte i centeret, men dette besøg glemmer vi nok ikke,” lød det fra Anna Sørensen, som også havde mod på en tur i cockpittet.

Både Anna og Elias skulle have en tur i F16-cockpittet. Foto: Magnus Illum

Udstillingen og flyet kommer fra Fighter Wing Skrydstrup, som er det sydjyske hjemsted for den danske styrke af F-16 kampfly. Fighter Wing Skrydstrup stiller dagligt en repræsentant til rådighed foran flyet, der kan fortælle om deres hverdag og give borgerne mulighed for at sidde i flyets cockpit.

Kampflyet er udstillet på “Store Torv” i Kolding Storcenter fra 8. til 26. marts, hvor du kan få lov til stikke snuden helt tæt på.