Ny bevilling sikrer voldsramte kvinder hjælp i Kolding

Kolding Krisecenter hjælper 60 kvinder om året. En ny bevilling sikrer nu et halvt års ekstra levetid til projektet ’Sig det til nogen’. Det betyder, at krisecentret kan hjælpe endnu flere kvinder i Kolding.

Foto: Sofie Pichard Christensen

Af Sofie Pichard Christensen

I starten af februar udmeldte ligestillingsminister, Marie Bjerre (V), at der skulle bevilges 16 millioner kroner til ambulant behandling af ofre for vold. Nu får Kolding Krisecenter endelig sin portion af pengene.

Det betyder, at projektet ’Sig det til nogen’, der ellers skulle være ophørt til oktober 2023, er blevet finansieret endnu et halvt år. Ifølge lederen af Kolding Krisecenter, Britt Nielsen, vil forlængelsen af projektet medføre, at de kan tilbyde hjælp til yderligere 40 kvinder.

Et projekt, der kan hjælpe flere

’Sig det til nogen’ giver voldsramte kvinder mulighed for at få professionel rådgivning til en vej ud af voldelige relationer. Det er målrettet de kvinder, der ikke har behov for et kriseophold, men stadig har brug for rådgivning eller anden behandling. Kvinder, der ikke har haft behov for kriseophold, har ikke kunnet få ret meget hjælp af Kolding Krisecenter før projektet startede for lidt over 2 år siden. Førhen tilbød de kun en enkelt telefonsamtale til kvinder, der ikke havde brug for et kriseophold. Nu tilbydes der voldsfaglige samtaler, psykologhjælp og gruppeforløb til alle voldsramte kvinder.

Stor efterspørgsel og gode resultater

362 kvinder har gennemført en behandling i løbet af den tid, projektet har været i gang, og der har flere gange været ventelister.

”Kvinderne får det meget bedre. De undgår sygemeldinger, fyringer og mistrivsel,” fortæller Britt Nielsen.

Det fremgår af projekts evalueringsrapport, at kvinderne opnår bedre trivsel og øget selvværd efter forløbet. Derudover får de værktøjer til at tackle deres situation.